header foto

Zaalhockey

Zaalhockey

Als je tijdens de winterstop graag door wilt spelen, dan kun je in de zaal gaan hockeyen. Bij zaalhockey speel je zes tegen zes (inclusief keeper) en er mogen maximaal 12 spelers worden opgevoerd op het wedstrijdformulier. De extra spelers nemen tijdens een wedstrijd plaats op de tribune. Omdat het spel intensief kan zijn, is het gebruikelijk dat er compleet wordt gewisseld tijdens de wedstrijd als het aantal teamleden dit mogelijk maakt. Behoudens voor de hoogste klassen, wordt er gespeeld in drieluiken.

In de zaal mag de bal niet van de grond komen. De bal moet altijd de vloer raken. Alleen als je op goal pusht mag de bal omhoog. In de zaal alleen pushen (duwen) om de bal naar een ander te spelen, slaan mag niet. Verder liggen er in de zaal balken op de zijlijnen. Hierdoor blijft hij dus veel gemakkelijker in het spel. En als je het slim doet, kun je die balk ook gebruiken als een soort medespeler. Je kunt de bal tegen de balk spelen om zo een tegenstander te ontwijken of uit te spelen.

Als je meedoet aan de zaalcompetitie, worden er door de trainingsco├Ârdinator trainingen ingepland in de zaal maar ook op het veld. Hiervoor worden losse balken gebruikt op het kunstgrasveld.

 

De zaaluitrusting

In de zaal gebruik je thuis- en uittenue, je scheenbeschermers en bitje, een speciale zaalhockeystick. In de zaal gebruik je een andere stick dan op het veld. Daardoor kun je makkelijker pushen. Je gebruikt sportschoenen met schone en lichtgekleurde zolen die niet afgeven op de zaalvloer. Veldschoenen zijn absoluut verboden en mogen in de zaal niet gedragen worden! Als je zwarte zolen hebt, dan krijg je strepen op de vloer en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Een speciale (enkele) zaalhandschoen is aan te bevelen, maar niet verplicht.

Keepers krijgen via de materialencommissie zo nodig bandjes met kunststof gespen voor hun uitrusting omdat de metalen gespen verboden zijn in de zaal.

 

Zaalwacht:

Tijdens een thuiswedstrijd regelt de coach dat een ouder/verzorger als zaalwacht wordt ingedeeld.

De taken van een zaalwacht staan precies omschreven in het VHC Zaalhockey Handboek en in de Instructie Zaalwacht. De belangrijkste taken zijn: het zitting nemen zijn bij de wedstrijdtafel in de hal om de tijd en stand bij te houden, het voorbereiden en opruimen van de zaal (balken e.d.) bij eerste of laatste wedstrijden van de dag, het zorgdragen dat de regels worden gehandhaafd en het DWF wordt afgewikkeld.

 

De complete KNHB en VHC documenten en reglementen voor Zaalhockey vind je na inlog onder Documenten/Zaalhockey. Neem hier kennis van!

Zaalco├Ârdinator is Alice Kwakkernaat, tel.: 06-53293077, e-mail:[email protected]


 

Agenda

Nog geen agenda punten.

Contact

Adres
Louisenburgweg 5,
Sportpark Herungerberg,
5916 NA VENLO
T: 077-3512724
[email protected]

Postadres VHC
Postbus 567
5900 AN VENLO