header foto

Zaalhockey

Als je tijdens de winterstop graag door wilt spelen, dan kun je in de zaal gaan hockeyen.

Een zaalteam mag maximaal 12 spelers opvoeren op het wedstrijdformulier. In het veld wordt gespeeld met maximaal zes spelers. Een team mag natuurlijk wel uit meer spelers bestaan. De extra spelers nemen tijdens een wedstrijd plaats op de tribune. Elk team moet een zaalvertegenwoordiger (vaak de coach/begeleider) hebben, die dient als aanspreekpunt voor het team. Bij het aanmelden van het team moet bekend zijn wie deze functie op zich neemt. De Coach/begeleider zorgt bijvoorbeeld voor de opstelling/aansturing van de spelers, het maken van een rijschema voor de ouders en het op tijd invullen en verwerken van het digitale wedstrijdformulier.

In de zaal mag de bal niet van de grond komen. De bal moet altijd de vloer raken. Alleen als je op goal pusht mag de bal omhoog. Ook mag je in de zaal alleen maar pushen (duwen) om de bal naar een ander te spelen, slaan mag niet. Verder liggen er in de zaal balken op de zijlijnen. Hierdoor gaat de bal niet over de zijlijn en blijft hij dus veel gemakkelijker in het spel. En als je het slim doet, kun je die balk ook gebruiken als een soort medespeler. Je kunt de bal tegen de balk spelen om zo een tegenstander te ontwijken of uit te spelen. Heel handig. In de zaal gebruik je een andere stick dan op het veld. Daardoor kun je makkelijker pushen.

Zaaldienst:

Van ouders/verzorgers wordt verlangd dat zij een wedstrijdtafel dienst draaien. Door het aanmelden van een team stemmen de ouder(s)/verzorger(s) hiermee in. De zaalcommissie deelt de wedstrijdtafel diensten in. Mocht een ouder de dienst onverhoopt niet kunnen draaien, dan zal hij/zij zelf voor een vervanger moeten zorgen binnen het team van zijn zoon/dochter. Senioren worden geacht zelf iemand te regelen voor de dienst van de wedstrijdtafel.

De taken voor de zaalleiding zijn:

  • Het bijhouden van de tijd. Er mag absoluut niet uit de tijd gelopen worden in verband met de strakke planning.
  • Zorg dragen dat het digitale wedstrijdformulier wordt ingevuld door de coaches en de scheidsrechters.
  • De stand bijhouden op het scorebord.
  • Het ordelijk houden van de accommodatie en het aanspreken van teams op het gebruik van correct zaalschoeisel en het gebruik van zaalsticks.
  • Kinderen die later moeten spelen NIET laten inspelen naast het speelveld.

 

 

De zaaluitrusting:

Om een zaalwedstrijd te kunnen spelen heb je naast je thuis en uit tenue, scheenbeschermers en een bitje een zaalhockeystick, een zaalhandschoen en sportschoenen met een zool nodig, die niet afgeeft op de zaalvloer. Veldschoenen zijn absoluut verboden en mogen in de zaal niet gedragen worden!!

 Keepers moeten de bandjes met metalen gespen van hun uitrusting vervangen door bandjes met kunststof gespen. De materialencommissie ondersteunt hierbij door deze bandjes beschikbaar te stellen. Keepers moeten zelf zorgen voor een hoes (optioneel, maar wordt wel geadviseerd) voor hun legguards.

 Zaalco├Ârdinator is Alice Kwakkernaat, tel.: 06-53293077, e-mail: [email protected]

 

Contact

Adres
Louisenburgweg 5,
Sportpark Herungerberg,
5916 NA VENLO
T: 077-3512724
[email protected]

Postadres VHC
Postbus 567
5900 AN VENLO