header foto
Junioren

Begeleiding scheidsrechters gestart

Nieuws afbeelding 3-4-2011 Zaterdag 2 april zijn we gestart met het begeleiden van beginnende scheidsrechters. Tot aan de zomervakantie zullen we tijdens verschillende wedstrijden beginnende scheidsrechters gaan begeleiden. Na de zomervakantie is het de bedoeling dat de scheidsrechterscursus en de begeleiding in de praktijk goed op elkaar aansluiten.
De primeur was zaterdag 2 april voor Maxime van Ewijk en Julie van Melick uit meisjes B1. Zij waren de eerste die, door middel van een portofoon en een "oortje", begeleid werden bij het fluiten van meisjes D2. Als begeleiding is het onze taak om de beginnende scheidsrechters zekerder en beter te maken in het fluiten van een wedstrijd. Het was voor Maxime en Julie in het begin wat spannend, maar tegelijkertijd ook wel ruig en professioneel met die portofoons. Maxime en Julie kregen geleerd, onder begeleiding van Bas Linssen, hoe ze over het veld moeten lopen tijdens het fluiten, zodat ze veel meer kunnen waarnemen en dus ook meer en beter zullen gaan fluiten. Het was geslaagd. Na de wedstrijd hadden Maxime en Julie zeker wat bijgeleerd en waren erg blij met deze begeleiding. Het fluiten van een jeugdwedstrijd werd zelfs als leuk bestempeld.  Dat is toch goed nieuws en we hopen dat ook andere jeugdleden die begeleid zullen gaan worden het als een leerzame en leuke ervaring zullen herinneren.

De scheidsrechterbegeleiders

Ps. Wil jij ook weten hoe je het handigste over het veld kunt lopen tijdens het fluiten? Kijk dan eens op de speciale arbitrage-pagina. Hier vind je een tekening van de looplijnen op het veld.

Gerelateerde nieuwsberichten

Invalbeleid Junioren

Agenda

18-12 Bestuursvergadering

Contact

Adres
Louisenburgweg 5,
Sportpark Herungerberg,
5916 NA VENLO
T: 077-3512724
[email protected]

Postadres VHC
Postbus 567
5900 AN VENLO