header foto
Algemeen

Uit onze Rijke Historie: maart 1967

Nieuws afbeelding 3-3-2015
Het is maart 1967, VHC wordt kampioen van afdeling Zuid. In die tijd werd de competitie nog in districten gespeeld, ook voor de hoogste klassen. De districtskampioenen speelden een extra competitie om het Landskampioenschap.

Dat de competitie al in maart beĆ«indigd kon zijn lag aan het feit dat tijdens een groot deel van de winter gewoon werd door gespeeld, zaalhockey bestond weliswaar maar van een lange winterstop zoals thans was nog geen sprake. 

Ook hield de Hockeybond nauwelijks rekening met bijvoorbeeld Carnaval. Ik herinner mij een wedstrijd op Carnavalszondag van Heren2 tegen een team van Victoria uit Rotterdam om de Beker (Beverhockey, ook een fenomeen dat niet meer bestaat). We hadden die wedstrijd maar vroeg in de ochtend (zo tegen 10.00 u) vastgesteld om zo min mogelijk van de Vasteloavend te hoeven missen. Na afloop gingen de Victorianen natuurlijk mee naar de Parade om eens te kijken hoe dat er zo allemaal aan toe ging. Of ze diezelfde dag nog in Rotterdam zijn teruggekeerd, is nooit helemaal duidelijk geworden.

Deze foto komt uit een speciale extra uitgave van ons Clubblad uit die tijd, 48 jaar geleden dus.

Namens de Archief Commissie
Theo Houba