header foto
Algemeen

4 Inzichten over trainerschap

Nieuws afbeelding 25-2-2016

Kom donderdag 25 februari naar VHC! 19.30 uur! Binnen een vereniging sporten over het algemeen veel kinderen. Kinderen die allemaal vanuit hun eigen context, met hun eigen karakter, met hun eigen belevingen en hun eigen gedrag naar de vereniging komen om te sporten. Kinderen die op het kader rekenen als het gaat om veiligheid, plezier in de sport en plezier in het samen actief zijn.

Kinderen waar je als vereniging verantwoordelijk voor bent. Het bestuur van de vereniging, de vrijwilligers, het jeugdkader: velen zijn betrokken bij het laten sporten van de kinderen.

 

Die verantwoordelijkheid is niet altijd even eenvoudig….

 

De meeste trainers zijn zich bewust van hun belangrijke functie als rolmodel en van de opvoedende waarde die hun voorbeeldgedrag kan hebben. Het belang van positief coachen wordt bijna altijd spontaan genoemd. Dat geldt ook voor het belang van plezier als bron van motivatie. Ook wordt breed onderkend dat de focus niet te zeer op het winnen moet liggen, maar eerder op ‘winst boeken op individueel niveau’.

Maar, zo blijkt na een seizoen intensieve waarneming, op het veld of in de zaal is het niet makkelijk dit ideale trainersgedrag ook altijd toe te passen

 

VHC acht het van belang dat hun trainers en leiders zich bewust zijn van hun rol en voorbeeldfunctie en dat ze met plezier voor hun groep staan. Op donderdagavond 25 februari wordt er om die reden een interessante en interactieve avond aangeboden waarin wordt ingegaan op een aantal pedagogische inzichten van het trainerschap.

 

Opzet van de avond :

·         Introductie 4 inzichten trainerschap (korte film)

·         Uitleg aan de hand van praktijksituaties

·         Waar sta jij, wat gaat goed en wat kan beter?

·         Intervisie / groepsopdracht

·         Samenvatting/afsluiting en gelegenheid tot vragen stellen

 

De avond wordt verzorgd door Marc Orval. Marc is werkzaam als verenigingspedagoog bij de gemeente Venlo.

 

Datum: donderdag 25 februari

Locatie : Clubgebouw VHC

Aanvang 19.30 uur, verwacht einde ca. 21.30 uur.Agenda

18-12 Bestuursvergadering

Contact

Adres
Louisenburgweg 5,
Sportpark Herungerberg,
5916 NA VENLO
T: 077-3512724
[email protected]

Postadres VHC
Postbus 567
5900 AN VENLO