header foto
KNHB

KNHB mededelingen ivm melden afgelastingen

Nieuws afbeelding 11-4-2016

Van de KNHB-District ontvingen wij onlangs het onderstaande bericht over de regels die gelden bij afgelastingen. Wij willen jullie hier ook over informeren en daarom publiceren we het op deze wijze.

 

Van de KNHB aan de clubs District Zuid-Ned:

 

De lentecompetitie loopt inmiddels al enkele weken en we naderen inmiddels de altijd lastige periode in april en begin mei waarin veel van onze hockeyers afwezig zijn met velerlei oorzaken. We willen jullie nogmaals wijzen op de afspraken die we hebben gemaakt rondom het wel of niet kunnen spelen van een wedstrijd. Geplande wedstrijden moeten worden gespeeld. Zie in de bijlage meer info wat je moet doen als je geen team hebt. Mocht je hier nog vragen over hebben dan kun je je uiteraard tot ons wenden. Om iedereen een goede lentecompetitie te bieden verzoeken we echt om deze DZI goed te volgen en te zorgen dat alles wordt gespeeld waar kan. Inhalen is ook altijd lastig in deze periode.

 

Specifiek willen we wijzen op de tweede pagina van deze DZI. We krijgen regelmatig afgelastingsformulieren binnen waarop staat "te weinig spelers”. Wij bepalen op basis van de afgelastingsformulieren of er wel of geen maatregelen worden opgelegd wegens het niet spelen. Van belang is dat we zo goed mogelijk worden geïnformeerd waarom is afgelast:

  • Reden waarom het team te weinig spelers heeft c.q. waarom de wedstrijd niet kan worden gespeeld;
  • Tijdstip van bekend maken afgelasting;
  • Pogingen die door het team c.q. de club zijn gedaan om toch te kunnen spelen (met 8 spelers mag je al spelen….);
  • Mogelijkheden tot (reglementaire) invallers uit andere teams (indien die teams tegelijk spelen moet dus ook worden gekeken of er bij andere teams voldoende wissels zijn zodat het "probleemteam” toch kan worden aangevuld;
  • Datum van de wedstrijd (reguliere datum, vakantiedatum, inhaaldag etc.);
  • Pogingen van het team en de club om de wedstrijd toch op een andere datum voorafgaande de wedstrijd (of net erna) te spelen (inclusief medewerking tegenstander in dit verband);
  • Overige

 

We verwachten samenvattend dus altijd een toelichting op het afgelastingsformulier. Dit kan worden vermeld op het afgelastingsformulier of stuur anders een aanvullende mail aan het districtskantoor.

 

Alvast bedankt voor jullie medewerking en veel plezier de komende weken op de velden!

 

Met vriendelijke groet,

 

Leon Rutten
Hoofd Competitiezaken

T   +31 (0)30 75 13 435

Bijlage

Gerelateerde nieuwsberichten

KNHB Nieuwsbrief

Agenda

6-7 Jeugdbestuur

Contact

Adres
Louisenburgweg 5,
Sportpark Herungerberg,
5916 NA VENLO
T: 077-3512724
[email protected]

Postadres VHC
Postbus 567
5900 AN VENLO