header foto
Algemeen

Ter herinnering aan Paul Naus

Nieuws afbeelding 7-2-2017

Op woensdag 1 februari j.l. moesten wij het droevige bericht ontvangen, dat Paul Naus was overleden. Paul, geboren op 19 juni 1945 in Venlo, ging na zijn schooltijd medicijnen studeren in Utrecht. In zijn studiejaren liet hij zich ook sportief gelden, bij voorkeur in een teamsport: cricket en hockey. In 1978 kwam hij terug naar Venlo, o.a. ter viering van het 50-jarig jubileum van VHC (Sjoet en Boelie). Hij werd onmiddellijk lid van onze club.

In 1988 (12e lustrum van VHC) liep hij blauw-wit uitgedost mee in de Vastelaovesoptoch. Daarna sloeg hij geen carnaval meer over. In datzelfde jaar heeft hij Venlo verlaten. Hij kreeg namelijk een aanstelling als orthopedisch chirurg in Breda.

Venlo en VHC verlaten? Periodiek dan toch, want als er bij VHC iets bijzonders te doen was, was Paul er steeds weer bij.

Jarenlang was hij lid van de Feestcommissie, die  in de vorige eeuw het roemruchte VHC-Vastelaovesbal organiseerde. Paul hockeyde in die tijd bij VHC als ook bij Breda. Toen hem door een wat oudere hockeyer uit Breda gevraagd werd, wat er zo bijzonder was aan VHC, zei Paul royaal: "Nou, het spel, de sterke wedstrijden en de sterke borrel erna!”

Eind vorig jaar heeft hij zijn lidmaatschap van de Venlose Hockey Club opgezegd. Maar hij zei er toen bij: "Maar pas met ingang van 1 augustus 2017!” Alsof hij zijn einde voelde naderen.

Paul Naus: een sportieve, gezellige en hartelijke verenigingsman. Wij zullen hem missen.

 

Met dank aan Walther Hermans,

het bestuur van de Venlose Hockey Club