header foto
Algemeen

Ons VHC-embleem

Nieuws afbeelding 24-11-2017

Ons VHC-embleem: Iedere VHC-er draagt op zijn clubtenue het VHC-embleem. Dit embleem is ontworpen door Jan Perey in 1932. Dat was het jaar waarin VHC in de competitie van de Bond ging spelen. Voor die tijd werd alleen vriendschappelijk gespeeld, vooral tegen Duitse clubs in de directe omgeving maar ook wel tegen Concordia uit Roermond. In het clubhuis bij de infobalie hangt nu een vaantje dat in 1932 aan de club werd aangeboden door de COC, dat was de Commissie Ontspanning en Contact.


In de loop der jaren is er nogal wat geëxperimenteerd met ons embleem. Zo vonden we in het archief een ontwerp waarop de mannelijke figuur vervangen werd door een dame, maar dat voorstel is nooit op onze clubtenues terecht gekomen.
In de zeventiger jaren, toen alles anders moest, werd een poging gedaan om een moderner vormgeving door te voeren. Sjraar Zeelen noemde dat "het skelet”. Het heeft niet lang standgehouden, en dat is maar goed ook.
Nu zijn we weer terug bij het oorspronkelijke ontwerp. Het siert de gevel van het clubhuis, het briefpapier, de website en natuurlijk onze tenues. Laten we dat maar zo houden!

 

Namens de archiefcommissie,

Theo Houba