header foto
Algemeen

60+ competitie komende donderdag bij VHC

Nieuws afbeelding 21-4-2018 60+HockeyClub speelt op donderdag 26 april hun onderlinge wedstrijden bij VHC in Venlo vanaf 11:30uur tot ca. 15:00uur.
Oa. de volgende VHC-ers doen hier aan mee: Leopold Wolters, Ward Libourel, Franck Sonnemans.

Wie kunnen lid worden van de Zestigplussers?

Goede en minder goede hockeyers vanaf het kalenderjaar dat je 60 wordt.

 

Moet ik om lid te worden mijn lidmaatschap bij mijn huidige hockeyvereniging beëindigen?

Nee. Wij zijn geen concurrent van bestaande hockeyverenigingen. Veel leden zijn naast lid van De Zestigplussers ook nog zondagcompetitiespelend lid van een andere hockeyvereniging.

 

Wat heeft de Zestigplussers te bieden?

Drie hockeyactiviteiten: (1) de OLW, (2) met selectieteam deelnemen aan EK- en WK (60+,65+, 70+ ,75+) en (3) met ad-hoc-team deelnemen aan binnen- en buitenlandse toernooien.

(1) Wat is een OLW?

Een OLW (OnderLingeWedstrijden) is een dag waarop De Zestigplussers bij steeds een andere hockeyvereniging onderlinge wedstrijden houden. De wedstrijden worden gefloten door (ex-)bondsscheidsrechters die ook lid van de Zestigplussers zijn.

Hoe vaak wordt er gespeeld en waar?

Vanaf september tot juli één keer in de 2-3 weken, op een dinsdag of donderdag. Er is geen winterstop, alleen bij afgelasting van de velden gaat de OLW niet door. Datum en club waar gespeeld wordt is aan het begin van het seizoen bekend. De uitgekozen hockeyverenigingen waar gespeeld wordt hoofdzakelijk in het middendeel van Nederland.

De wedstrijden beginnen om 11:30 en eindigen ca. 15:00 uur. Je speelt 3 wedstrijden van 30 minuten, onderbroken met pauzes van een half uur. Daarna volgt 'de derde helft'.

Speel je tijdens de OLW elke keer met het zelfde team?

Nee, uit de groep die zegt te willen spelen stelt de OLW-coördinator voor iedere OLW andere teams samen. Er spelen meestal ca. 18 teams.

Hoe zit het met speelsterkte en je plaats in het elftal?

De teams worden zoveel mogelijk op basis van sterkte van de spelers ingedeeld. Omdat leeftijd een sterke invloed heeft op de fysieke mogelijkheden van spelers is er een vrijwillige tweedeling in teamsmet spelers onder en boven 68 jaar. Het is altijd mogelijk om één of meer keer deel te nemen aan een OLW voorafgaand aan een besluit om lid te worden.

Moet ik elke OLW meedoen?

Nee, de zgn. belcoördinator neemt per telefoon/email ongeveer 1 week vóór elke OLW contact op met de vraag of je deelneemt aan de komende OLW. Je kunt je vrij voelen om af te zeggen.

 

Hoe weet ik in welk team ik zit en wat het speelschema is?

Op de dag voorafgaand aan een OLW kun je op de website de opstellingen en het speelschema zien. De bijbehorende links worden je ook per email toegestuurd en je krijgt te horen of je in het witte of rode 60+ shirt moet spelen.

 

(2) Wat zijn EK- en WK-selectieteams?

Er zijn door de WGMA(World Grand Masters Association) georganiseerde hockey-EK's en -WK's in de leeftijdscategorieën 60+, 65+, 70+ en 75+, die tijdens en in de buurt van EK's en WK's plaatsvinden. NHC De Zestigplussers levert hiervoor de Nederlandse ploegen. De Elftalcommissie zorgt voor de samenstelling van selectieteams en het (pittige) voorbereidingsprogramma dat meestal in Leusden plaatsvindt. De kosten zijn in principe voor de deelnemers.

Ons 60A team is in 2016 in Newcastle NSW Australië wereldkampioen Grand Masters geworden.

In 2017 is ons 65A-team Europees kampioen geworden in Glasgow. 60A verloor de finale na shootouts en kreeg dus zilver.

 

(3) Wat zijn Adhoc-teams?

De Zestigplussers krijgen uitnodigingen voor deelname aan (meerdaagse) binnen- en buitenlandse toernooien. Als er voldoende belangstelling is wordt een team samengesteld en ingeschreven. Inmiddels is er een groep toernooien waar steevast aan wordt deelgenomen. De kosten zijn voor de deelnemers.

 

Wat kost een lidmaatschap?

Een jaarlidmaatschap kost 75 euro. Bij inschrijving koopt een lid een set officiële wedstrijdkleding bestaande uit rode en witte polo, zwarte broek, oranje kousen en 2 aangemaakte naambandjes (kosten: 80 euro).

 

Zijn er (ex-)leden van Venlo bij De Zestigplussers terechtgekomen?

Ja, dit zijn de namen van spelende Zestigplussers: Harald Kallenbach, Ward Libourel, Jan Pieter Lotter Homan, Franck Sonnemans, Leopold Wolters, [email protected],

Waar kan ik nog meer informatie vinden over De Zestigplussers?

Op de website: http://www.60plushockey.nl;