header foto
Algemeen

Uit onze rijke historie: Nederlandse heren selectie

Nieuws afbeelding 8-11-2018

De eerste VHC-er die werd gekozen in het Nederlandse Hockeyelftal was Hens Nefkens. Hij speelde slechts eenmaal in dat nationale team, maar toch, het was een uitverkiezing dat iemand uit een jonge club als VHC werd gekozen

Hens oefende toentertijd dagelijks met zijn broers Piet en Wiel op strafcorners. Hens gaf aan, Piet stopte met de hand (dat mocht toen nog) en Wiel schoot dan keihard op de muur van de werkplaats. Dat oefenen bracht veel resultaat want Wiel was in heel Zuid-Nederland gevreesd om zijn verwoestende slagen op en veelal ook in de goal van de tegenstanders. Piet (4x) en Wiel (5x) werden overigens wat later ook uitverkoren om in het Nederlands elftal te spelen.

Dit stukje historie bracht ons op het idee om ook onze jongste international in deze rubriek op te nemen. Sjuul Pubben speelde vorig jaar in het Nederlandse Jongens B elftal en speelde diverse internationale wedstrijden. Thans is hij opgenomen in de selectie van het Jongens A elftal en we mogen hopen dat hij de uiteindelijke selectie doorkomt. Op de foto zien we Sjuul een aangegeven strafcorner stoppen tijdens een toernooi in Moers. Later speelde hij ook mee in een Europees kampioenschap in het Engelse Cork. Wij wensen Sjuul veel succes bij de komende selectiewedstrijden maar natuurlijk vooral ook in de wedstrijden van Heren 1.

Namens de archief commissie,

Theo Houba