header foto
Algemeen

Wjzigingen in het nieuwe DWF

Nieuws afbeelding 15-3-2019

Het nieuwe DWF van de KNHB: drie belangrijke wijzigingen lichten we graag extra toe.

Invullen spelerslijsten
Een belangrijke wijziging ten opzichte van het oude DWF is dat de spelerslijsten vóór de wedstrijd ingevuld moeten worden want nadat de scheidsrechter de stand heeft ingevuld, is het niet meer mogelijk om de spelerslijst te wijzigen. Vergeet je de spelerslijst vooraf in te vullen, dan moet je de spelers toevoegen in het opmerkingenveld. Daarom vragen we alle teamondersteuners de formulieren voor de start van de wedstrijd in te voeren.

 

Alleen de coaches, aanvoerders en de teamondersteuners (managers, begeleiders of asst. functies) kunnen het formulier invullen
Het nieuwe DWF werkt met functie gebonden codes. Dat betekent ook dat alleen de coaches, aanvoerders en de teamondersteuners het DWF nog kunnen invullen en afronden. Kan een aanvoerder een keer niet aanwezig zijn, dan is dat geen probleem. Hij of zij ontvangt wekelijks een mailtje met de verificatiecode. Deze code kan worden doorgezet naar een ander die de wedstrijd dan aan het eigen account koppelt en namens de aanvoerder afrondt. Ook de wedstrijdsecretarissen beschikken over alle codes.

 

Inloggen en verificatiecode
Het inloggen is verder ongewijzigd via je persoonlijke login van LISA. Je ontvangt dan automatisch de juiste wedstrijden in het overzicht. Val je een keer in als teamondersteuner of scheidsrechter? Geen probleem. De reguliere teamondersteuner kan de invaller de juiste verificatiecode geven. Deze vul je in, waarna de wedstrijd van een team ongeveer een week aan je account gekoppeld is.

Invalscheidsrechters kunnen de verificatiecode voor scheidsrechters altijd bij de aanvoerder of teamondersteuner opvragen. Deze code staat namelijk bovenaan elk DWF. Let op: dit is niet de code waarmee de teamondersteuning inlogt. De scheidsrechterscode vind je bovenin het wedstrijdformulier en eindigt altijd op een 1, 2 of 3.

 

Klik hier voor de handleiding DWF voor teamondersteuners, de handleiding DWF voor scheidsrechters of de veel gestelde vragen op de KNHB site.

 

Heb je problemen met het DWF, neem dan contact op met je wedstrijdsecretaris Jongste Jeugd, Junioren of Senioren/Veteranen. Zijn of haar gegevens staan in je teamondersteuning.

 

Wachtwoord kwijt? Je kunt bij het inloggen via de site rechtsboven altijd weer een nieuw wachtwoord opvragen met je lidnummer. (bovenaan staat "Inloggegevens vergeten?"). Bij inlog via de VHC app heb je ook "Wachtwoord vergeten”. Als je zowel lidnummer als wachtwoord kwijt bent, stuur dan een mail naar [email protected].