header foto
Algemeen

Hulp gevraagd: vrijwilligers voor Roze zaterdag 29 juni

Nieuws afbeelding 17-5-2019

Er wordt hulp gevraagd van vrijwilligers voor Roze zaterdag in Venlo op 29 juni. Onderstaand de oproep vanuit de organisatie. Vanuit VHC vermelden we er nog bij dat de vergoeding volledig ten goede komt aan het team dat helpt.


Beste clubs en verenigingen,

 

Namens Dennis Heijnen, voorzitter Roze Zaterdag Venlo/Krefeld 2019, en Ramon Zinken, vrijwilliger co√∂rdinator, vraag ik graag jullie aandacht voor het volgende :

 

Roze Zaterdag, een jaarlijks terugkerend landelijk evenement waarbij tolerantie, acceptatie en respect voor de LHBTI-gemeenschap (Lesbisch-Homoseksueel-Bi-Transgender-Intersekse) centraal staat, vindt dit jaar plaats op 29 juni in Venlo. Deze dag wordt georganiseerd door de stichting Roze Zaterdag in samenwerking met zusterstad Krefeld. Op deze dag vragen we aandacht voor tolerantie en vieren we met iedereen wat bereikt is in het Roze Jaar dat gestart is in augustus 2018. Roze Zaterdag ziet er heel anders uit dan de bij velen bekende Gaypride van Amsterdam. 

 

Over twee maanden is het al zover: Roze Zaterdag Venlo-Krefeld 2019! Zoals jullie wellicht weten zal Roze Zaterdag zelf op 29 juni plaatsvinden. Echter hebben we de plannen wat uitgebreid en starten we op vrijdag met onder andere een senioren matinee en eindigen we op zondag met een ontbijt op de Havenkade. Op die manier is het niet een Roze Zaterdag maar een heel Roze Weekend. Er zal o.a. een infomarkt zijn en optredens op verschillende podia.

 

We zijn uiteraard druk bezig met alle voorbereidingen en het beloofd een mooi en bijzonder weekend te worden. Een dergelijk weekend organiseren en vlekkeloos laten verlopen kan niet zonder hulp. Een aantal van jullie heeft ons hulp geboden tijdens het ontbijt op 26 augustus ter opening van het Roze Jaar dat we ook organiseren. Het lijkt misschien nog vroeg maar we willen alvast het volgende inventariseren. Op welke clubs of verenigingen mogen we ten tijde van het Roze Weekend van 28-30 juni een beroep doen? De hulp kan van alles zijn:

- helpen op- en afbouwen

- programmaboekjes en/of ander info materiaal verstrekken aan bezoekers

- bemannen toiletgroep

- informatiepunt bemannen

- bezoekers wegwijzen

- vanaf een week van tevoren de stad versieren

- etc

 

 

Uiteraard krijgt jouw club of vereniging een vergoeding per geleverde vrijwilliger en is dit naast een mooie maatschappelijke bijdrage ook een manier om jouw clubkas te spekken. Zouden jullie binnen jullie club/vereniging willen bespreken of en wat jullie zouden kunnen en/of willen betekenen gedurende het weekend?  

 

Aanmelden kan via [email protected] 

Agenda

Nog geen agenda punten.

Contact

Adres
Louisenburgweg 5,
Sportpark Herungerberg,
5916 NA VENLO
T: 077-3512724
[email protected]

Postadres VHC
Postbus 567
5900 AN VENLO