header foto

HC Nova DJ1 - Dames Jong 1: 2 - 6

Gespeeld op: 8-11-2018

Aangezien 11/11 nogal een rotdag is om op te spelen, zijn we vanavond al naar Heerlen vertrokken. Thuis hadden we al een puntje tegen NOVA weten te pakken door 3-3 te spelen, maar vandaag wilden we winnen. Bij winst zouden we NOVA namelijk voorbij gaan in de stand.

20:40 het startsignaal voor onze wedstrijd werd gegeven. Tijd om drie punten mee naar huis te nemen. In het begin was NOVA in de aanval, maar we hadden vechtlust en hiermee namen we snel het initiatief in de wedstrijd over. Zo af en toe kwam NOVA wel naar voren, maar meestal was dit vanuit een bal die van achteren naar voren werd geslagen en aangezien er niet veel aanvallers voorin stonden, was het niet heel erg gevaarlijk. Maar toen kreeg NOVA een lange corner en door wat miscommunicatie tussen Sjan en I lse (keepster) ging een langzame bal zo de goal in. Helaas, we stonden met 1-0 achter. Maar niet voor lang. Eventjes na de 1-0 kregen we een strafbal die heel netjes links in de hoek verdween: 1-1. En we wisten zelfs voor rust nog op voorsprong te komen. De rebound van een starfcorner werd door Florence binnen gespeeld, waardoor we met een stand van 1-2 de rust ingingen.

De voorsprong net voor rust gaf ons veel vertrouwen en we wilden deze lijn doorzetten en die drie punten pakken. Niet heel gek dus dat we al vrij snel op een 1-3 voorsprong kwamen te staan en nog wel via een halfhoge backhandslag. We bleven de hele tijd vechten en hadden duidelijk de overmacht. Het was dus ook niet gek dat we even later onze voorsprong nog verder vergrootten. Een korte strafcorner leidde tot een harde klap de verre hoek in. Dat we zo ver voor stonden, was al enigzins onwerkelijk, maar het werd nog gekker. We kwamen zelfs met 1-5 voor te staan! Wederom kwam de goal voort uit een strafcorner. Dit keer kwam de bal via de keepster in de stick van Esmee en deze pushte de bal zo de goal in. Helaas begon NOVA weer wat meer druk te zetten en zo af en toe werd het even gevaarlijk in onze cirkel. Zo kwam het ook dat ze een strafcorner kregen. Deze werd kort genomen en vervolgens richting het doel gebracht. Sjan stond als lijnstop goed, maar in plaats van de bal tegen te houden, tikte ze de bal de goal in. Zelf baalde ze hier heel erg van, maar bij wijze van goedmakertje, scoorde onze aanval nog even een laatste doelpuntje. En daarmee was de wedstrijd gedaan.

De eerste winst van het seizoen is eindelijk binnen en we zijn heel blij met de drie punten die we mee konden nemen naar Venlo! Vooral omdat we hiermee van onze laatste plek af zijn gekomen.

NOVA DJ1-Venlo DJ1 2-6

Volgende week is alweer de laatste wedstrijd van dit seizoen. Deze zullen wij op zondagochtend om 11 uur spelen op de Herungerberg.

Andere verslagen

Tegenstander Datum
HTCSON Hockey DJ1
Hockeyclub 's-Hertogenbosch DJ1
MHC Best DJ1
HC Nova DJ1
MHCV DJ1
HTCSON Hockey DJ1
Hockeyclub 's-Hertogenbosch DJ1
MHC Best DJ1
MHCV DJ1
!Oefenwedstrijd Uru Cure U19/senior team
HC Nova DJ1
V.M.H.C. Basko DJ1
HV Weert DJ2
HC Oranje Rood Oranje-Rood DJ2
MHC Best DJ3
HC Nova DJ1
HV Weert DJ2
V.M.H.C. Basko DJ1
HC Oranje Rood Oranje-Rood DJ2
MHC Best DJ3

Agenda

Nog geen agenda punten.

Contact

Adres
Louisenburgweg 5,
Sportpark Herungerberg,
5916 NA VENLO
T: 077-3512724
[email protected]

Postadres VHC
Postbus 567
5900 AN VENLO