header foto

Dames Jong 1 - HC Nova DJ1: 3 - 3

Gespeeld op: 24-3-2019

Vandaag zijn we weer begonnen aan een nieuw seizoen. 1 divisie lager dan in de herfst, maar we troffen vandaag wel een bekend team. Nova is samen met ons gedegradeerd en de eerste wedstrijd mochten we gelijk tegen hen spelen.

Met een paar nieuwe gezichten in het team, begonnen we deze wedstrijd. We hadden zelfs een coach! Meteen vanaf het begin zaten we er al lekker in. We zetten goed druk en kwamen ook tot aanvallen. Helaas gingen de ballen nog niet de goal in, maar in deze fase van de wedstrijd waren we wel het sterkste team. Na een lompe bal die bij ons achterin werd uitgenomen en tegen de schouder van de tegenstander belandde, wist Nova toch onze cirkel te bereiken en zelfs te scoren. Dat pikten we natuurlijk niet en daarom stond het niet heel veel later ook al 1-1 (dankzij een eigen goal). Vervolgens ging de wedstrijd weer een beetje verder zoals het eerst ook al ging en Ilse hoorde een verdedigster van Nova tegen haar team zeggen dat ze eens niet zo afwachtend moesten spelen. Oftewel, een goed teken voor ons. Ze waren niet tevreden met hoe het ging en gingen op elkaar inpraten. Dit komt vaak niet ten goede van het spel, maar toch was het Nova die weer op voorsprong wist te komen. Wederom was het een beetje een rommelige bal, maar helaas, die tellen ook gewoon. Wel werd het voor rust nog 2-2, dankzij een mooi balletje van Annabelle. Ons spel was goed, dus de stemming in de rust was dit ook.

Vastberaden om te winnen, gingen we de tweede helft in. Nu was het wel iets lastiger. We moesten iets meer verdedigen, maar kregen zeker ook nog wel veel kansen. Uiteindelijk wisten we op voorsprong te komen uit een strafcorner. Een schot of goal werd tegengehouden, maar Marlous bleef met haar backhand maar doorduwen en de derde keer dat ze de bal naar de goal duwde, ging deze er ook in. Toch wisten we uiteindelijk niet de 3 punten te behouden, want Nova scoorde, wederom met een stom balletje, nog de 3-3 en daarbij bleef het ook voor vandaag.

Al met al zijn we lekker aan het seizoen begonnen. Er zijn nog wat verbeterpunten, maar ons spel was vandaag wel een dikke voldoende waard. Michelle, hartstikke bedankt voor het coachen! Op naar de volgende wedstrijd.

Venlo DJ1-Nova DJ1 3-3

Andere verslagen

Tegenstander Datum
HTCSON Hockey DJ1
Hockeyclub 's-Hertogenbosch DJ1
MHC Best DJ1
HC Nova DJ1
MHCV DJ1
HTCSON Hockey DJ1
Hockeyclub 's-Hertogenbosch DJ1
MHC Best DJ1
HC Nova DJ1
MHCV DJ1
!Oefenwedstrijd Uru Cure U19/senior team
V.M.H.C. Basko DJ1
HV Weert DJ2
HC Oranje Rood Oranje-Rood DJ2
MHC Best DJ3
HC Nova DJ1
HV Weert DJ2
V.M.H.C. Basko DJ1
HC Oranje Rood Oranje-Rood DJ2

Contact

Adres
Louisenburgweg 5,
Sportpark Herungerberg,
5916 NA VENLO
T: 077-3512724
[email protected]

Postadres VHC
Postbus 567
5900 AN VENLO