header foto

HC Nova DJ1 - Dames Jong 1: 1 - 4

Gespeeld op: 12-5-2019

Vandaag hadden we onze eerste returnwedstrijd. Onze vriendinnen uit Heerlen stonden ons al op te wachten voor een heerlijke wedstrijd in de zon. Na nog even het veld gesproeid te hebben, konden we, een half uurtje te laat, beginnen.

Aangezien we de vorige wedstrijd tegen Heerlen 3-3 gespeeld hadden en we vorig seizoen wat gedoe met ze hebben gehad, waren we nu gebrand te winnen. We moesten in het begin wel even flink verdedigen, maar we kregen al snel wat kansen en dankzij een lange bal van Manouk wist Ilse te scoren. Helaas werd deze goal afgekeurd, omdat de scheids meende dat ze shoot had gemaakt. Een beetje balen, maar we gingen gewoon door. En even later maakte Esmee de 0-1. Een backhandslag kwam tegen de keepster aan en vervolgens het net in. Een paar minuten later verdubbelde Manouk deze score door ook met de backhand de bal de goal in te slaan! En zo kwam het dat we met een 0-2 voorsprong de rust ingingen.

Tijdens de rust hoorden we de dames uit Heerlen nog tegen elkaar zeggen dat Ajax ook met 2-0 voorkwam en er dus nog niks aan de hand was. Dit had hen blijkbaar opgepept, want meteen vanaf het begin van de tweede helft, gingen ze aanvallen. Dit liep gelukkig op niks uit. Sterker nog, even later waren wij weer in de aanval en kregen we zelfs een strafcorner. Deze werd niet helemaal goed aangegeven, maar Esmee had dit op tijd door en nam de bal op haar forehand aan, waarna ze hem zelf maar sloeg. Vol in de hoek. De keepster kon er nog net aan, maar het voorkomen van een goal was niet mogelijk. En zo stond het 0-3. Helaas kregen we even later een momentje waarin het even heel chaotisch was met mensen die wilden wisselen en daar maakten de dames uit Heerlen maar graag gebruik van. Zo kwam het dat ze wisten te scoren en het 1-3 stond. Maar we waren nog niet klaar. Ongeveer een kwartier voor tijd rende Annabelle met de bal 2 verdedigers voorbij en speelde ze de bal vlak voor de keepster in de rechteronderhoek, 1-4. Na dit doelpunt ging de bal nog wat heen en weer over het veld, maar een doelpunt werd er niet meer gemaakt.

Nova DJ1-Venlo DJ1 1-4

Aangezien Weert heeft verloren, staan we nog maar 2 punten achter op de nummer 1, waar we volgende week tegen moeten. Dus kom volgende week allemaal kijken om 11:30 uur bij VHC! 

Andere verslagen

Tegenstander Datum
HTCSON Hockey DJ1
Hockeyclub 's-Hertogenbosch DJ1
MHC Best DJ1
HC Nova DJ1
MHCV DJ1
HTCSON Hockey DJ1
Hockeyclub 's-Hertogenbosch DJ1
MHC Best DJ1
HC Nova DJ1
MHCV DJ1
!Oefenwedstrijd Uru Cure U19/senior team
HC Nova DJ1
V.M.H.C. Basko DJ1
HV Weert DJ2
HC Oranje Rood Oranje-Rood DJ2
MHC Best DJ3
HV Weert DJ2
V.M.H.C. Basko DJ1
HC Oranje Rood Oranje-Rood DJ2
MHC Best DJ3

Agenda

Nog geen agenda punten.

Contact

Adres
Louisenburgweg 5,
Sportpark Herungerberg,
5916 NA VENLO
T: 077-3512724
[email protected]

Postadres VHC
Postbus 567
5900 AN VENLO