header foto

Dames Jong 1 - HV Weert DJ2: 4 - 1

Gespeeld op: 19-5-2019

Vandaag was het tijd voor de belangrijkste wedstrijd van dit seizoen (waarschijnlijk). Vantevoren was een groot deel van ons team al zenuwachtig, want we wisten dat we vandaag de koppositie konden pakken. We hoefden alleen maar van Weert te winnen...... Makkelijker gezegd dan gedaan.

Onze eerste helft.... Tja, wat moet ik erover zeggen? Misschien waren we iets te gespannen, want we wilden wel, maar het kwam er nog niet echt uit. Sterker nog, Weert wist te scoren. En de spanning was te voelen. We gingen niet nog eens verliezen! Maar in de rust stonden we wel met 0-1 achter.

Na een peptalk van Michelle in de rust, gingen we weer met volle moed het veld op. Het spel was meteen een stuk beter. Er werd net wat meer gevochten voor de bal en voor elkaar en zo kwam het dat Annabelle al snel de 1-1 wist te scoren. Tijd om Weert terug te pakken! En dat deden we. Niet heel veel na de 1-1, stond Ilse alleen in de cirkel en sloeg Annabelle een bal op haar. Deze wist ze door de benen van de keepster heen te tikken en zo stonden we voor! De ontlading was duidelijk merkbaar en we gingen wat ontspannender spelen, wat ons spel alleen maar ten goede kwam. We werden zichtbaar sterker en even later viel dan ook de 3-1. Annabelle stond in de cirkel vast tegen de achterlijn met 3 verdedigers om haar heen die haar aan het duwen waren, maar toen wist ze met een backhandje de bal net naast de keepster het doel in te duwen💪🏼. Na dit doelpunt was Weert het helemaal zat en kwamen ze voor 5 minuutjes weer een beetje opzetten. Ze kregen zelfs een strafcorner, maar scoren lukte niet. Ongeveer 10 minuten voor tijd, wist Annabelle los te breken en meerdere speelsters uit te spelen, waarna ze de bal nog eens het doel inwerkte. Dit maal in de rechter onderhoek. We stonden nu met 4-1 voor en vanaf dat moment was het gewoon een kwestie van volhouden. Ballen werden vanuit achterin gewoon keihard weggemept, in opdracht van Michelle. Alles om te voorkomen dat Weert het nog om zou draaien. En het werkte! We hebben Weert verslagen en de koppositie overgenomen!

Venlo DJ1-Weert DJ2 4-1

Met nog 3 wedstrijden te gaan, staan we bovenaan in het klassement. Volgende week staat er nog een wedstrijd in Veldhoven op de planning, 2 juni spelen we in Eindhoven en 16 juni sluiten we het seizoen thuis af tegen Best. Mochten jullie in de gelegenheid zijn, kom dan zeker kijken en moedig ons aan naar het kampioenschap. We gaan ervoor!

Andere verslagen

Tegenstander Datum
HTCSON Hockey DJ1
Hockeyclub 's-Hertogenbosch DJ1
MHC Best DJ1
HC Nova DJ1
MHCV DJ1
HTCSON Hockey DJ1
Hockeyclub 's-Hertogenbosch DJ1
MHC Best DJ1
HC Nova DJ1
MHCV DJ1
!Oefenwedstrijd Uru Cure U19/senior team
HC Nova DJ1
V.M.H.C. Basko DJ1
HV Weert DJ2
HC Oranje Rood Oranje-Rood DJ2
MHC Best DJ3
HC Nova DJ1
V.M.H.C. Basko DJ1
HC Oranje Rood Oranje-Rood DJ2

Contact

Adres
Louisenburgweg 5,
Sportpark Herungerberg,
5916 NA VENLO
T: 077-3512724
[email protected]

Postadres VHC
Postbus 567
5900 AN VENLO