C-meiden gezocht!
Party Service Venlo

Warming Up App


Oefeningen voor elk team/niveau
Babylidmaatschap

Een babylid aanmelden?: [email protected]l

babyclub

Studentenhockey

Nieuwsoverzicht
ALGEMEEN

14-12-2017
Er kan weer worden getraind!
 
Er is weer groen licht voor de buitentrainingen op onze velden!
 

13-12-2017
Save the date! Nieuwjaarsviering op 6 januari 2018
 

Op zaterdag 6 januari 2018 vindt in het clubhuis van VHC de jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst plaats. Tussen 16.00 en 20.00 uur zijn alle VHC-ers; veteranen, senioren, junioren, jongste jeugd, ouders, vrijwilligers en sponsoren van harte welkom om samen een toost uit te brengen op het nieuwe jaar 2018!

Onze voorzitter Leopold Hermans zal die middag ook een nieuwjaarstoespraak houden.

 

Het zal zeker een gezellige middag worden! Noteer deze datum snel in je agenda.

 

Wij wensen iedereen fijne feestdagen en een sportief 2018 toe en tot zaterdagmiddag 6 januari in het clubhuis!  

 

Bestuur Venlose Hockey Club 

10-12-2017
VHC H1 wenst iedereen een sportief 2018
 
Als Heren 1 van VHC zijn we jullie bijzonder dankbaar voor jullie steun tot nu toe in dit mooie seizoen. Dus willen we jullie 'de primeur' sturen van onze nieuwjaarsgroet. Op zondag 17 december spelen we onze eerste indoorcompetitiewedstrijden. Mochten we jullie niet zien, dan wensen we jullie alvast een heel sportief 2018!!! Camera / montage Hay Janssen & Sjors Oostdam https://youtu.be/yrpFnlHybGk

 

9-12-2017
KNHB regels afgelastingen zaalwedstrijden bij weeralarm
 
In de bijlage de regels die van toepassing zijn voor het afgelasten van zaalwedstrijden vanwege een weeralarm (code rood, oranje of eventueel code geel): de KNHB procedure afgelastingen zaalhockey.
 26-11-2017
Sluiting clubhuis vanwege winterstop
 
A.s. weekend zijn de laatste veldwedstrijden van de eerste seizoenhelft. Vanaf maandag 27 november is het clubhuis weer regulier gesloten in verband met de winterstop in het veldhockey. Alle geplande activiteiten die in de agenda staan, of in overleg worden ingepland, gaan vanzelfsprekend gewoon door. Elian van Ewijk, Party Service Venlo
 

24-11-2017
Ons VHC-embleem
 

Ons VHC-embleem: Iedere VHC-er draagt op zijn clubtenue het VHC-embleem. Dit embleem is ontworpen door Jan Perey in 1932. Dat was het jaar waarin VHC in de competitie van de Bond ging spelen. Voor die tijd werd alleen vriendschappelijk gespeeld, vooral tegen Duitse clubs in de directe omgeving maar ook wel tegen Concordia uit Roermond. In het clubhuis bij de infobalie hangt nu een vaantje dat in 1932 aan de club werd aangeboden door de COC, dat was de Commissie Ontspanning en Contact.


In de loop der jaren is er nogal wat geëxperimenteerd met ons embleem. Zo vonden we in het archief een ontwerp waarop de mannelijke figuur vervangen werd door een dame, maar dat voorstel is nooit op onze clubtenues terecht gekomen.
In de zeventiger jaren, toen alles anders moest, werd een poging gedaan om een moderner vormgeving door te voeren. Sjraar Zeelen noemde dat "het skelet”. Het heeft niet lang standgehouden, en dat is maar goed ook.
Nu zijn we weer terug bij het oorspronkelijke ontwerp. Het siert de gevel van het clubhuis, het briefpapier, de website en natuurlijk onze tenues. Laten we dat maar zo houden!

 

Namens de archiefcommissie,

Theo Houba 

20-11-2017
Dames Jong 1 herfstkampioen!
 

Dames Jong 1 is gisteren kampioen geworden. Proficiat dames en trainer/coach Douwe Mulders. Ze hebben er zelf een verslagje van gemaakt: "We are the champions!!!!!! Vandaag stond een uitwedstrijd tegen Helmond op het programma. Aangezien we 5 punten los stonden en we nog maar 2 wedstrijden te gaan hadden, was dit onze kampioenswedstrijd. Thuis hadden we met 7-1 gewonnen, maar Helmond staat niet voor niets 3e.


We gingen snel van start en binnen no time stonden we met 0-6 voor. Helaas kwam Helmond er ook een door en werd het 1-6. We gingen uiteindelijk met 1-7 de rust in.
In de tweede helft kwamen we met 1-11 voor te staan. Daarna werd ons spel iets minder waardoor Helmond terug wist te komen tot 4-11, maar we sloten de wedstrijd af met nog 1 doelpuntje.


Niemand kan ons nu nog inhalen, maar we spelen volgende week om 14:30 uur nog thuis tegen de nummer 2.


Helmond DJ2-Venlo DJ1 4-12" (verslag: Ilse Bartels, DJ1) 

13-11-2017
Clubbonus voor VHC bij aanschaf Volvo
 
Denk je aan een nieuwe auto? Denk dan aan Volvo en aan VHC! Bij aankoop van een nieuwe Volvo door een clublid of ouder van een lid van VHC krijgt de club de Volvo Clubbonus, rechtstreeks € 1.000 netto in de clubkas! Een fantastische beloning voor VHC en een top auto om in te rijden. Volvo heeft een mooi promotiefilmpje gemaakt dat je kunt openen via deze link: Volvo Clubbonus.


 

8-11-2017
Bij de 100ste geboortedag van Piet Nefkens
 
Op 18 november 1917 werd Piet Nefkens geboren, dat is deze maand 100 jaar geleden. Voor ons als Archiefcommissie een mooi moment om daarbij even stil te staan want zeer waarschijnlijk weet niet meer iedereen die lid is van VHC wie Piet Nefkens was en wat hij voor onze club heeft betekend.
Wanneer Piet lid is geworden van VHC is thans nog moeilijk te achterhalen maar waarschijnlijk is dat ergens midden jaren dertig geweest. Zeker is in ieder geval dat hij vanaf 1938 speler en aanvoerder is geweest van het eerste elftal en dat is hij tot 1957 gebleven.

In deze periode werd VHC vele malen Zuidelijk Kampioen en 7 keer landskampioen. Hij speelde 4 keer in het nationale elftal en werd vanwege zijn tactisch en technisch inzicht uitgenodigd om lid te zijn van de Keuzecommissie van de KNHB. Die commissie stelde toentertijd het nationale elftal samen, van een bondscoach had men toen nog niet gehoord.
Als lid van deze commissie was Piet betrokken bij twee Olympische toernooien, te weten Rome 1960 en Tokio 1964. Als dank voor zijn inzet werd hij in 1965 benoemd tot lid van Verdienste van de KNHB.

Na zijn periode als elftalspeler werd Piet in 1957 coach van Heren 1 en bleef dat tot 1969. Hoogtepunt was het 8ste Landskampioenschap in 1967.
Behalve als speler, aanvoerder en coach was Piet ook als bestuurder actief in onze vereniging, vanaf 1948 bleef hij vice-voorzitter tot 1980, 32 jaar dus. Voor al zijn verdiensten voor onze club werd hij in 1988 benoemd tot Erelid van VHC.
Bij de bouw van het nieuwe clubhuis in 2009 werd de ruimte waar onze eerste elftallen, dames en heren, hun wedstrijdbespreking houden naar hem vernoemd: de Piet Nefkens Corner.

Op 19 april 2001 is Piet Nefkens na een kort ziekbed op 83-jarige leeftijd overleden. Hij was een van de belangrijkste mensen in onze club. "Mister VHC” noemde zijn goede vriend Joep Schreurs hem. Inderdaad, Piet was VHC-er in hart en nieren en een voorbeeld voor ieder lid van onze mooie club.

Namens de Archiefcommissie

Theo Houba

 

26-10-2017
Bericht van de arbitragecommissie, beleid en stappenplan
 

In het door de leden onlangs goedgekeurde beleidsplan van VHC wordt aangegeven dat arbitrage meer en betere aandacht moet krijgen. Het is nu tijd om jullie te informeren over de stappen die tot nu toe zijn gezet door de arbitragecommissie en de plannen die nog gaan komen.

 

Als eerste wijzen we iedereen op de volgende opmerking die te vinden is op onze website onder het hoofdstuk arbitrage:

 

De KNHB heeft verplicht gesteld dat alle A- en B-jeugd in het bezit dient te zijn van een geldige scheidsrechters kaart. Wij als club ondersteunen deze zienswijze en zullen dus met regelmaat een verplichte scheidsrechters cursus aanbieden voor leden die nog niet in het bezit zijn van een scheidsrechters kaart. In het gunstigste geval wordt er aan de C-jeugd al een cursus gegeven. Op deze manier leert de jeugd op jonge leeftijd al de regels kennen. Tevens zal de C-jeugd al zo nu en dan ingedeeld worden om de jongste-jeugd te fluiten/begeleiden. Hierdoor kan de C-jeugd al ervaring opdoen met het fluiten, zodat, als ze later de B- en C-jeugd moeten fluiten, al weten wat het vak inhoudt.

 

De nieuwe arbitragecommissie heeft geconstateerd dat de afgelopen jaren te weinig is gedaan aan het onderdeel arbitrage. Dat is geen goede ontwikkeling. Zeker ook omdat we als doel hebben dat elk spelend lid van VHC kennis heeft van de regels en deze ook zelf kan toepassen op het moment dat gevraagd wordt een wedstrijd te fluiten. We hebben ons zelf een duidelijke opdracht gegeven: herstel de afgelopen periode en kom met een plan van aanpak. Dit jaar moet dan ook gezien worden als een overgangsjaar waarin we iedereen vragen om begrip voor de eventuele achterstand waardoor een foutje in de planning of het te vaak indelen van een team dan gebruikelijk kan voorkomen. Maar nogmaals, we gaan herstellen wat niet goed was waardoor er meer leden bevoegd zijn om te fluiten.

 

Wat hebben we gedaan en wat gaan we doen?

 

1.

Als eerste hebben we de administratie op orde gemaakt. Het was lang niet duidelijk wie nou wel en wie niet een scheidsrechterkaart heeft. Dat weten we nu wel. 

 

2.

Vervolgens hebben we de cursus aangevraagd voor de A leden die nog geen kaart hebben. Zij gaan de cursus volgen in november en eind november wordt het "examen" afgelegd. In januari is de B jeugd aan de beurt. De informatie aan de A jeugd is inmiddels verstrekt.

 

3.

We gaan in de winterstop een event organiseren voor de C jeugd die op een speelse manier in aanraking komt met het fluiten zodat de C jeugd na de winterstop altijd samen met 1 volwassene een wedstrijd kan fluiten van de jongste jeugd.

  

4.

We gaan tevens senioren en niet spelende leden benaderen om de jeugd te begeleiden bij het fluiten. Hoe groter deze groep is, hoe beter het is.

 

5.

We doen een oproep aan ouders, die ook een kaart willen halen, zich bij ons te melden. Zo krijgen we een pool van ouders die kunnen fluiten op de zaterdagen. We stellen het zeer op prijs als ouders zich melden.

 

6.

We gaan ook een inventarisatie maken van senioren die nog geen kaart hebben. Ook zij worden gevraagd deel te nemen aan de eenvoudige cursus die digitaal gevolgd kan worden met een " examen" bij VHC.

 

 

Al met al hopen we zo dat we de achterstand dit seizoen kunnen inlopen en dat er een duidelijker beleid ontstaat als het gaat om arbitrage.

 

Let wel: het hebben van een kaart is als spelend lid van VHC een vereiste.

 

Tot slot willen we benadrukken dat we een flink beroep doen op de senioren teams om op zaterdag jeugdwedstrijden te fluiten. We beseffen ons dat dit ongewoon is, zeker als het gaat om de hoeveelheid fluitbeurten. Toch vragen wij jullie om dit seizoen met ons mee te werken zodat we ervaren scheidsrechters op de velden hebben staan terwijl we tegelijkertijd de jeugd goed kunnen opleiden. Dank jullie wel voor de medewerking.

 

Mochten er leden zijn met een kaart die nu al zeggen deel te willen nemen aan de begeleiding van onze jeugd tijdens het fluiten dan horen we dat heel erg graag!

Alle hulp is zeer welkom. Stuur gewoon een mail aan: [email protected]

 

 

Met sportieve groet,

 

De arbitrage commissie

 

2-10-2017
Fotoboek Boerebroèlof 2016
 
Er zijn heel veel herinneringen aan die prachtige Boerebroèlof van VHC in 2016. En gelukkig zijn die herinneringen vastgelegd op honderden foto's. Een mooie verzameling foto's heeft geleid tot een fotoboek van 48 pagina's op A4 formaat. Beleef het dus nog één keer en bestel het unieke fotoboek voor maar 25 euro.

Je kunt dit heel gmakkelijk doen door een mail te sturen met je gegevens aan: [email protected]
Zet in de mail het aantal boeken dat je bestelt, je naam, adresgegevens, telefoonnummer en IBAN. Je krijgt dan vanzelf bericht hoe de betaling gaat verlopen.

Veel plezier met het fotoboek!
Bestuur BB16
 

18-9-2017
Spelregelboekje VHC veldhockey
 
Graag willen wij jullie, aan het begin van seizoen 2017-2018 een nieuwe digitale versie van de spelregels van het veldhockey geven. Je vindt het boekje in de bijlage. Voor deze handleiding is de uitleg van alle spelregels nog eens nagelopen en waar nodig verduidelijkt. En wat ook leuk is, dat zijn de linkjes naar filmpjes van de KNHB die op maar liefst 40 plaatsen in de tekst zijn opgenomen. Door met je muis te klikken op FILMPJE kom je bij één van de bijna 125 verschillende spelsituaties die op YouTube beschikbaar zijn. 
 16-9-2017
Belangrijk: wastips nieuwe shirts!
 

Was het shirt niet samen met ander wasgoed. Op 40 graden maximaal. Gebruik geen wasverzachter, dit beschadigt de technische weefsels. Niet in de droger - de stof droogt van zichzelf erg snel - in de droger kan beschadiging ontstaan. Was het shirt altijd binnenste buiten. Gebruik bij voorkeur vloeibaar wasmiddel. Zo blijft je shirt lang mooi!

 

21-8-2017
Clubhuis weer regulier geopend!
 
Het hockeyseizoen gaat van start! Vanaf 28 augustus is het clubhuis weer geopend. Op de vaste tijden door de week, tijdens wedstrijdweekenden en op afspraak (zie Informatie/Agenda). De reguliere openingstijden van het clubhuis zijn: woensdag van 15.30 - 23.00 uur, vrijdag van 18.30 - 24.00 uur en extra opening op dinsdag in de 1e seizoenshelft van 17.30 - 23.00 uur. We zien iedereen weer graag terug in het clubhuis, door de week en in het weekend! Elian van Ewijk, Party Service Venlo
 
VHC Venlo APP
Apple Store Google Store
 
Statistieken
Nu online 52Vandaag jarig
Juul Claassens
Jikke Cornet
Uitslagen
ZJC2-HC Oranje Rood JC5:4-4
ZJC2-HV Weert JC2:13-1
ZMB2-HC Mierlo MB5:4-1
ZMB21C-ZwartWit MB21C:1-7
ZMD3-Hockeyclub Blerick MD4:2-1
ZMD3-HC Scoop MD4:2-3
16-december
ZJB21C-HC Helmond JB2:6-0
ZJB21C-Tegelen JB1:4-1
ZJC1-HCAS JC1:7-4
ZJC1-R.H.C. Concordia JC1:3-4
ZJD2-HC Mierlo JD3:5-2
ZMB1-Oss MB1:5-2
ZMC1-Tegelen MC1:1-3
ZMC1-MHCV MC1:5-9
ZMD1-Hockeyclub Blerick MD1:1-10
ZMD1-HV Meerssen MD1:1-6
Party Service Venlo Cup
1. Meisjes B2
2. Heren 2
3. Jongens D1 Foto aanwezig
4. Dames 2
5. Dames Jong 1 Foto aanwezig
hele Party Service Venlo Cup competitie
Keeperscompetitie
Mees Hawinkels 
Sanne van Ewijk 
Rachelle van Stralen 
Flip Curvers 
Sjors Berendsen