header foto

Zaalhockey


ZAALHOCKEY INFORMATIE 2017-2018
       
HET ZAALHOCKEYSEIZOEN IS NU AFGESLOTEN!

De wedstrijdschema's voor het zaalhockey tref je aan op de site onder de menuknop "Zaalhockey/wedstrijdschema" of "Zaalhockey/teams". In het wedstrijdschema zijn tevens de scheidsrechters vermeld als deze zijn ingepland. Gedetailleerde informatie over je eigen programma vind je na het inloggen via de app of website met lidnummer en wachtwoord. Ook je teamgegevens zijn daar beschikbaar, zodat je bij het mailen ook de juiste spelers en ondersteuning voor de zaal gebruikt. De Zaalcommissie verzorgt de algemene organisatie van het zaalhockey in samenwerking met het jeugdbestuur (c.q. TC voor Heren en Dames 1)
 
Zaalco├Ârdinator is Alice Kwakkernaat,
tel.: 06-53293077, e-mail: [email protected] 

  
laatste UPDATE: 29-11-2017
 
De onderstaande documenten voor het seizoen 2017-2018 beschikbaar via onderstaande links:

TIP: kijk vooral ook even naar de Powerpoint presentatie van Nieke Laumans voor zaalcoaches  

De speeldata in de zaal voor het seizoen 2017-2018, van 3 december 2017 t/m uiterlijk 25 februari 2018, zijn te vinden bij je teaminfo of in het wedstrijdschema.
Overige belangrijke data 2017-2018:
Algemeen: Als je tijdens de winterstop graag door wilt spelen, dan kun je in de zaal gaan hockeyen. Een zaalhockeyveld is een flink stuk kleiner dan een hockeyveld buiten. Het moet namelijk wel in een sporthal passen! Jeugdspelers en senioren spelen in de zaal op hetzelfde veld, voor volwassenen is het dus niet groter. Bij zaalhockey speel je zes tegen zes (inclusief keeper). Omdat het spel heel intensief kan zijn, is het ook gebruikelijk dat er compleet wordt gewisseld tijdens de wedstrijd als het aantal teamleden dit mogelijk maakt. In de zaal mag de bal niet van de grond komen. De bal moet altijd de vloer raken. Alleen als je op goal pusht mag de bal omhoog. Ook mag je in de zaal alleen maar pushen (duwen) om de bal naar een ander te spelen, slaan mag niet. Verder liggen er in de zaal balken op de zijlijnen. Hierdoor gaat de bal niet over de zijlijn en blijft hij dus veel gemakkelijker in het spel. En als je het slim doet, kun je die balk ook gebruiken als een soort medespeler. Je kunt de bal tegen de balk spelen om zo een tegenstander te ontwijken of uit te spelen. Heel handig. In de zaal gebruik je een andere stick dan op het veld. Daardoor kun je makkelijker pushen. In de zaal mag je niet op veldhockeyschoenen spelen of op schoenen met donkere zolen. In de zaal draag je gymschoenen met lichte zolen. Als je zwarte zolen hebt, dan krijg je strepen op de vloer en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Je kunt een enkel handschoentje gebruiken als handbescherming. Dat is niet verplicht, maar wel aan te bevelen. Ook op het veld kun je trainen voor het zaalhockey. Hiervoor worden losse balken gebruikt op het kunstgrasveld. Voor zaalhockey bij VHC heb je een eigen zaalhockeystick nodig.
 

Contact

Adres
Louisenburgweg 5,
Sportpark Herungerberg,
5916 NA VENLO
T: 077-3512724
[email protected]

Postadres VHC
Postbus 567
5900 AN VENLO